PER ITALIANO
Merhabalar,
Bugün pek çok tarifte ya da garnitür olarak kullanmak üzere fırında mantar pişiriyoruz.
Bugünkü tarifte kullanmak için büyük ve kahverengi portobello mantarı ile istiridye mantarını seçtim. Zaman zaman marketlerde rastladığımda kahverengi cremini kestane mantarını da kullanıyorum. İsterseniz büyük ya da küçük boy beyaz kültür mantarı ile de yapabilirsiniz ama bizim favorilerimiz bu ilk saydığım üç çeşit mantar.
Yağ ve tuzdan mümkün olduğunca sakındığımız için yarımşar kaşık yağ ve tamari ekledik.
Malzemeler:
300 g portobello mantarı
1/2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı tamari ya da soya sosu
300 g istiridye mantarı
1/2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı tamari ya da soya sosu
Yapılışı:
- Portobello mantarlarını yaklaşık boyutlarda küp doğrayıp bir kaba alın. Zeytinyağı ve tamari ekleyip karıştırın.
- İstiridye mantarlarını yaklaşık boyutlarda doğrayıp bir kaba alın. Zeytinyağı ve tamari ekleyip karıştırın.
- Mantarları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayın.
- Fırında 180ºC'de 30 - 40 dakika mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. (Pişme süresi mantar türüne ve boyutuna göre değişebilir)
Bu şekilde pişirdiğim mantarları nasıl kullanıyorum?
Aklıma ilk gelen birkaç örnek şöyle:
- Kremalı Mantarlı Makarna sosunda
- Pirinç, makarna, buğday, fasulye, kinoa vb tahıl ve bakliyat salatalarında
- Ekmek üzerine sürdüğüm bitkisel peynir, avokado ezmesi, humus veya kaju mayonez sosu üzerinde
- Hazırladığım dürümlerde ve sandviçlerde
- Ana yemek yanında garnitür olarak
- Meze olarak
- Omletlerde
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment