22/07/2020

Fırında Pişmiş Mantar

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Fırında Pişmiş Mantar

Merhabalar,

Bugün pek çok tarifte ya da garnitür olarak kullanmak üzere fırında mantar pişiriyoruz.

Bugünkü tarifte kullanmak için büyük ve kahverengi portobello mantarı ile istiridye mantarını seçtim. Zaman zaman marketlerde rastladığımda kahverengi cremini kestane mantarını da kullanıyorum. İsterseniz büyük ya da küçük boy beyaz kültür mantarı ile de yapabilirsiniz ama bizim favorilerimiz bu ilk saydığım üç çeşit mantar.

Yağ ve tuzdan mümkün olduğunca sakındığımız için yarımşar kaşık yağ ve tamari ekledik.

Malzemeler:
300 g portobello mantarı
1/2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı tamari ya da soya sosu

300 g istiridye mantarı
1/2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı tamari ya da soya sosu

Yapılışı:
  • Portobello mantarlarını yaklaşık boyutlarda küp doğrayıp bir kaba alın. Zeytinyağı ve tamari ekleyip karıştırın.
Fırında Pişmiş Mantar
  • İstiridye mantarlarını yaklaşık boyutlarda doğrayıp bir kaba alın. Zeytinyağı ve tamari ekleyip karıştırın.
Fırında Pişmiş Mantar
  • Mantarları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayın. 
Fırında Pişmiş Mantar
Fırında Pişmiş Mantar
  • Fırında 180ºC'de 30 - 40 dakika mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. (Pişme süresi mantar türüne ve boyutuna göre değişebilir)
Fırında Pişmiş Mantar
Fırında Pişmiş Mantar

Bu şekilde pişirdiğim mantarları nasıl kullanıyorum?
Aklıma ilk gelen birkaç örnek şöyle:
  - Kremalı Mantarlı Makarna sosunda
  - Pirinç, makarna, buğday, fasulye, kinoa vb tahıl ve bakliyat salatalarında
  - Ekmek üzerine sürdüğüm bitkisel peynir, avokado ezmesi, humus veya kaju mayonez sosu üzerinde
  - Hazırladığım dürümlerde ve sandviçlerde
  - Ana yemek yanında garnitür olarak
  - Meze olarak
  - Omletlerde

Fırında Pişmiş Mantar
 
Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment