23/07/2020

Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


Selam,

Bugün elimizdeki malzemelerle harika bir makarna sosu yapacağız.

Makarna olarak organik tam buğday linguine kullandım. Linguine için uzun düz makarna tellerinden yapılan bir çeşit yassı spaghetti de diyebiliriz. Dilerseniz başka bir tam buğday makarnası da seçebilirsiniz.

Krema olarak yakın zamanda tarifini verdiğim Kaju Mayonez'i kullandım. Ayrıca makarnayı kaynatırken içine dondurulmuş ıspanak da attım. Dondurulmuş veya taze pazı, turp otu gibi yeşillikler de tercih edilebilir.

Son olarak dün paylaştığım fırında pişmiş mantarlardan da ekledim ve ortaya harika bir kombinasyon çıktı.


Malzemeler (2 kişi):
160 g organik tam buğday linguine makarna
1 cup dondurulmuş ıspanak
3 yemek kaşığı Kaju Sos/Mayonez
4 yemek kaşığı bitkisel süt
1 yemek kaşığı besin mayası
1 cup fırında pişmiş mantar

*Ayrıntılı ölçü bilgisi için bakınız


Yapılışı:
  • Suyu kaynatın. 
  • Kullanıyorsanız çok az tuz ekleyin. Ispanağı ve linguine makarnayı ekleyip paket üzerindeki süre kadar pişirin. 
  • Ayrı bir tavada kaju mayonezi sütle karıştırın. Kısık ateşte kısa süre ısıtın.
  • Gerekiyorsa mantarları ayrı bir tavada ya da mikrodalgada biraz ısıtın.
  • Makarna ve ıspanağı süzün. 
  • Makarna ve ıspanağı kaju kreması olan tavaya aktarıp karıştırın. 
Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna
  • Besin mayasını ekleyip tekrar karıştırın. 
Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna
  • En son mantarları ekleyip karıştırın.
Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna
  • Tabaklara servis edin.
Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna
Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna

Afiyet olsun.

Mantar Ispanak ve Kaju Kremalı Linguine Makarna

No comments:

Post a Comment