PER ITALIANO
İsmi uzun ama yapması kolay bir tarifim var bugün. Hazır mevsimiyken bol bol hazırlayabileceğiniz, artanını dondurabileceğiniz Kış Kabağı Sosuyla yaptığım örnek tariflerden biri.
Bu sostan yola çıkarak hazırladığım her yemeğin birbirinden farklı olduğunu söyleyebilirim. O gün elimde olan malzeme neyse onu kullanıyorum. Bu tarifi yaptığım gün bir tanıdığımızın bahçesinden bizim için toplayıp getirdiği tazecik brokoli yaprakları vardı elimde. Makarna olarak da protein yönünden zengin kırmızı mercimek makarnası kullandım.
Malzemeler (2 kişi için):
120 gr mercimek makarnası
Küçük doğranmış brokoli yaprakları
2 adet fırında pişmiş içi kenarlardan pay bırakarak oyulmuş yarım yeşil kış kabağı
Kış Kabağı Sosu
Bitkisel Süt (sadece gerek olursa)
Yapılışı:
- Makarnayı haşlamak için tencereye su koyun. Doğradığınız brokoli yapraklarını da içine atıp kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca içine arzu ederseniz çok az tuz ve makarnaları ekleyip makarnalar pişene kadar haşladıktan sonra süzün.
- Haşladığınız makarna ve yaprakları kış kabağı sosuyla karıştırarak iç harcını hazırlayın. (Sadece gerek görürseniz biraz bitkisel süt ekleyip kıvamını ayarlayın)
- Harcı nazikçe kabaklara doldurun.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar 35 dakika pişirin.
- Fırından alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment