PER ITALIANO
Sıcaklar basınca soğuk ve içimizi ferahlatan kahvaltılara daha çok yer veriyoruz. Bugünkü kahvaltımızı hazırlarken dondurulmuş meyveler kullandım.
Bu tarz "smoothie" kaseleri veya dondurma yapmada kullanmak üzere buzdolabında her zaman dondurulmuş muz bulunduruyorum.
Malzemelerimiz arasında inanılmaz bir antioksidan kaynağı olan nar da var. Mevsiminde bolca nar alıp suyunu sıkarak buzluğa atıyoruz. Yıl boyunca sabah kahvaltılarımıza ve smoothie'lere ya da içtiğimiz suya ekliyorum.
Evdeki meyvelere göre bugün hazırladığım Çilekli Narlı Yulaflı kahvaltımızın tarifine geçelim.
Malzemeler (2 kişi):
50 g tam tahıllı yulaf ezmesi (arzu ederseniz glutensiz)
20 g keten tohumu
10 g çiya tohumu
80 g nar suyu (dondurulmuş ya da taze sıkılmış)
80 g çilek (dondurulmuş ya da taze)
120 g muz (dondurulmuş)
20 g ayçekirdeği içi
15 g kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın
300 g şeker ilavesiz organik soya sütü ya da badem sütü
Üzerini süslemek için
Taze çilek dilimleri
Goji üzümü
Hindistan cevizi rendesi ya da tozu
Yapılışı:
- Yulaf ezmesi, keten tohumu ve çiya tohumunu robotta toz haline getirin.
(Thermomix sahipleri => Yulaf ezmesi, keten tohumu ve çiya tohumunu 10 saniye 10 Hız toz haline getirin)
- Kalan malzemeleri ilave edip robotta pütürsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
(Thermomix sahipleri => Kalan malzemeleri ilave edip hızı yavaş yavaş arttırarak 30 saniye 10 Hız sonra gerekirse 30 saniye 6 Hız karıştırın)
- Servis kaselerine aldıktan sonra çilek dilimleri, goji üzümü ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment