PER ITALIANO
Önceden söz verdiğim gibi Kış Kabağı Sosumuzu kullanarak yaptığım örnekleri yayınlamaya başlıyorum. Buradaki asıl amacım istediğim sizlere fikir ve ilham verebilmek. Birebir aynı malzemeleri kullanmadan siz de elinizdeki malzemelerle kendinize göre uyarlayabileceğiniz başka tarifler yaratabilirsiniz.
Bugünkü tarifte yabancı kaynaklarda "butternut squash" olarak geçen bir tür uzun boyunlu kış kabağı kullandım. Kabakları zaten önceden kış kabağı sosu hazırlarken fırında pişirmiş ve kenarlarından biraz pay kalacak şekilde içlerini boşaltmıştım.
Harç malzemesi olarak sorgum tahılı ve taze ıspanak kullandım. 100 gr sorgumu önceden haşladım. Ispanakların yaprakları oldukça körpe oldukları ve daha sonra fırınlayacağım için önceden pişirmeye gerek duymadım.
Malzemeler (2 kişi):
2 adet fırında pişmiş içi kenarlarından biraz pay bırakarak boşaltılmış yarım kış kabağı
Haşlanmış sorgum (100 - 120 gr kuru)
Küçük doğranmış taze ıspanak yaprağı
Kış kabağı sosu
Bitkisel süt (sadece gerek olursa)
Yapılışı:
- Derince bir kasede haşlanmış sorgum, küçük doğranmış taze ıspanak yaprakları ve yettiği kadar kış kabağı sosunu karıştırın. (Gerek olduğunu düşünürseniz çok az bitkisel süt ekleyerek karışımın kıvamını inceltebilirsiniz)
- İçi oyulmuş kabakları hazırladığınız harçla nazikçe doldurun.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Fırından alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment