08/07/2020

Badem Ezmesi

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Badem Ezmesi

Selam Millet,

Bugünkü tarifimizin başrolünde yine badem var. Geçen gün sütünü yapmıştık, bugün de ezmesini yapalım.

Eğer evinizde iyi bir mutfak robotu, yüksek devirli bir blender ya da Thermomix varsa bilimum fındık, fıstık, badem ezmelerinizi evinizde yapabilirsiniz. Bir yandan sağlıklı ve dilediğiniz gibi ezmeler hazırlarken öte yandan mutfak bütçenizden de tasarruf edeceksiniz.

Badem ezmenizi çiğ ya da hafif kavurduğunuz bademlerle hazırlayabilirsiniz. Ben sıklıkla yarı yarıya kullanıyorum.

Bu tarif için tüm ihtiyacınız olan bademleriniz ve biraz da sabır. Bu ve benzeri kuruyemiş ezmelerini öğütmeye başladığınızda ufalanmış pütürlü bir hal alır ve hiç krema kıvamına erişemeyecekmiş izlenimi verebilir ancak fotoğraflarda da göreceğiniz gibi azmin ve sabrın elinden hiçbir şey kurtulmaz :)

Badem Ezmesi tarifi

Malzemeler:
500 gr çiğ ya da hafif kavrulmuş badem


Yapılışı:
  • Bademleri mutfak robotunuza koyup karıştırın. Ara ara durdurup spatula ile gerektikçe duvarlara yapışan ezmeyi ortada toplayın. Robot ve badem karışımı ısındıkça durdurup buzdolabında ya da hava soğuksa balkonda soğumaya bırakın. Soğuyunca işleme tekrar başlayın. Bu şekilde badem ezmeniz istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
(Thermomix sahipleri => Bademleri hazneye koyun. 30 - 60 saniye 7 Hız öğütün. Spatula ile ortada toplayın. Hızı yavaş yavaş arttırarak 1 dakika 5-6 Hız öğütün. Spatula ile gerektikçe ortada toplayın. Isı 50°C'ye erişince durdurup, sığıyorsa buzdolabında ya da hava soğuksa balkonda hazneyi soğumaya bırakın. Soğuyunca işleme tekrar başlayın. Bu şekilde, badem ezmeniz istediğiniz kıvama gelene kadar devam edin.)
Thermomix ile Badem Ezmesi
Thermomix ile Badem Ezmesi
  • Badem ezmenizi kapaklı cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında saklayın.
Ev yapımı Badem Ezmesi

Afıyet olsun...

No comments:

Post a Comment