10/07/2020

Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün taze çilekli, yaban mersinli, antep fıstıklı, hindistan cevizli, soya yoğurtlu leziz mi leziz bir dondurma hazırlıyoruz.

Bitkisel beslenmeye geçmeden önce kendi yoğurdumu evde kendim yapardım. Çeşitli kereler evde farklı tariflerle kuruyemiş, pirinç, soya fasulyesi ve bitkisel sütlerle bitkisel yoğurt yapmayı denedim, ancak elde ettiğim tat ve kıvam beni hiç tahmin etmedi. İleride içime sinen bir tarif bulursam sizlerle de paylaşırım.

İtalya'da yaşıyoruz. Denediğimiz bitkisel yoğurtlar arasında hem içerik hem lezzet açısından en beğendiğimiz marka Sojade naturel soya yoğurdu oldu. Leziz, tadı gerçekten yoğurt gibi, ayrıca organik. Bir diğer marka ise Sojasun naturel soya yoğurdu. Bu ikisini beğenmemiz tesadüf değil, okuduğuma göre ikisi de aynı şirkete bağlı farklı markalar, ilki organik, ikincisi değil.

Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma tarifi

Türkiye'den takip edenleriniz varsa, eğer bitkisel naturel yoğurt bulmakta güçlük çekiyorsanız, bu tarifi gayet rahat yoğurtsuz da yapabilirsiniz. Yoğurt yerine aynı miktarda dondurulmuş muz ekleyebilirsiniz.

Bu sağlıklı dondurma için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta dondurucunuzda OLGUN dondurulmuş muz olması. Olgun muzunuz oldukça ne başka bir tatlandırıcıya, ne kıvam vericiye ne de kalori saymaya ihtiyacınız var ;)

Ben indirim takip ediyorum ve muzlar indirimdeyken bolca alıp olgunlaşmaya bırakıyorum, daha sonra dilimleyerek donduruyorum. Bazen marketlerin fazla olgunlaşan muzlarını bozulmamaları için büyük indirime sokarak sattıkları da oluyor, aklınızda bulunsun.

Malzemeler (2 kişilik):
300 g dondurulmuş OLGUN muz dilimleri
100 g dondurulmuş organik naturel soya yoğurdu veya başka bir bitkisel yoğurt
1/4 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya tozu
Taze çilek dilimleri
Yaban Mersini
Hindistan cevizi rendesi
Çiğ Antep fıstığı içi

Yapılışı:
  • İlk olarak dondurmanızın erimesine fırsat vermemek için süsleme malzemelerini önceden hazır edin. Dondurmayı en son hazırlayın. 
  • Çilekleri dilimleyin. Antep fıstığını hafif kırın. Yaban mersini ve hindistan cevizini ayrı kaplarda hazır edin.
Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma malzemeleri
Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma malzemeleri
  • Dondurulmuş muz dilimleri, soya yoğurdu ve vanilyayı, yüksek devirli bir blender ya da mutfak robotuna koyup, dondurma kıvamına gelene kadar, bir yandan dondurmanızın erimemesine de dikkat ederek karıştırın. 
(Thermomix sahipleri => Dondurulmuş muz dilimleri, soya yoğurdu ve vanilyayı hazneye koyup hızı kademeli olarak 6'ya arttırarak 20 saniye karıştırın. Gerek görürseniz bir süre daha 5-6 Hızda dondurma kıvamına gelene kadar, aynı zamanda dondurmanızın erimemesine dikkat ederek karıştırın.)
Thermomix ile Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma
Thermomix ile Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma
  • Yoğurtlu dondurmanın yarısını servis kaselerine paylaştırın. Üzerine çilek ve yaban mersininin yarısını ekleyin. 
  • Kalan dondurmayı kaselere paylaştırın. Kalan meyveleri ekleyin. Üzerlerine hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek servis yapın.
Taze Çilekli Yaban Mersinli Yoğurtlu Dondurma

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment