09/07/2020

Izgara Sebzeli Salata

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Izgara Sebzeli Salata

Selam millet,

Bugün bombastik bir salata ile karşınızdayız ;)
Izgara sebzeli salata bizim en çok sevdiğimiz ve özellikle yazın sıkça yaptığımız salatalardan biri oldu. Hazır patlıcan ve kabak mevsimindeyiz, kaçırmayın derim.

Yemek yemenin, hele de ağır yemeklerin, içimizden gelmediği sıcak yaz günlerindeyiz. Eğer salatanıza tofu, fasulye veya nohut gibi bir baklagil ilave ederseniz hem protein hem sebze hem yeşillik bakımından zengin, leziz ve doyurucu bir salata ile bir öğünü geçiştirebilirsiniz.

Bugünkü salatamızın yeşillikleri bizim küçük bahçemizden. Öyle büyük bir lüks ki bu bizim için anlatamam.. Kendi bahçenizden tazecik topladığınız salatanın tadı başka hiçbir yerde yok gerçekten.

Her hasat sonrası farklı salatalar ekiyoruz. Bugüne kadar kıvırcık ya da düz yapraklı, yeşilli, kırmızılı, morlu en az 15 farklı çeşit ekmişizdir, hepsi ayrı güzel.

Farklı yeşillikler kullanmak hazırladığımız salataları hem görsel hem besin değeri yönünden zenginleştiriyor. İster bahçeden olsun, ister marketten alayım, genellikle en az 2 - 3 farklı çeşidi birarada kullanıyorum.

Bahçemizden yeşillikler

Malzemeleri yazarken patlıcan ve yeşil kabak için tam ölçü vermedim. Ne kadar isterseniz o kadar kullanabilirsiniz.

Malzemeler (1 Kişi):
100 - 125 g karışık salata
1/2 elma
2 - 3 enginar kalbi (konserve)
2 - 3 güneşte kurutulmuş domates (konserve)
Izgara patlıcan dilimleri
Izgara yeşil kabak dilimleri
Taze soğan
2 yeşil çekirdeksiz zeytin
2 siyah çekirdeksiz zeytin
1 çay kaşığı karışık ayçiçek ve kabak çekirdeği içi
3-4 Pikan cevizi
Balsamik sirke

Notlar:
  1. Benim kullandığım enginar kalbi konservesi yağlı idi. Siz naturel de kullanabilirsiniz. Yağlı kullanıyorsanız, yağını iyice süzün.
  2. Aynı şekilde kullandığım güneşte kurutulmuş domates de yağda bekletilmiş idi. Yağını iyice süzerek kullandım. Elinizde konserve olmayan kurutulmuş domates varsa biraz balsamik eklediğiniz sıcak suda bekletip yumuşattıktan sonra kullanabilirsiniz.
  3. Eğer öğününüzde sadece salata yemek istiyorsanız, salatanıza tofu, haşlanmış nohut veya fasulye ekleyerek protein yönünden de zenginleştirebilirsiniz.

.Yapılışı:

  • Salatayı doğrayın.
Izgara Sebzeli Salata
  • Patlıcan ve kabakları dilimleyip ızgara tavada pişirin.
Izgara Sebzeli Salata
  • Elmayı küçük doğrayıp salataya karıştırın.
Izgara Sebzeli Salata
  • Enginar ve kurutulmuş domateslerin yağını suyunu iyice süzün.
Izgara Sebzeli Salata
  • Izgara sebzeleri ikiye veya dörde (ya da büyüklüklerine göre daha fazla parçaya) doğrayın. Süzdüğünüz enginar ve kurutulmuş domatesleri küçük doğrayın. Zeytini dilimleyin. Taze soğanı doğrayın. Hepsini çekirdek içi ve pikan cevizi ile beraber salataya ekleyin.
Izgara Sebzeli Salata

  • Arzuya göre balsamik sirke ile tatlandırın.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment