27/07/2020

Fındık Ezmesi

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Fındık Ezmesi

Merhabalar,

Bugün bizim en.. en.. en favori ezmelerimizden birini yapıyoruz. %100 Fındık Ezmesi. Tadı öyle güzel oluyor ki hepsini bir oturuşta yememek için kendimizi zor tutuyoruz. ;)

Fındık ezmenizi, yulaflı kahvaltı kaselerinizde, smoothie'lerinizde, dondurma yaparken, kızarmış ekmek üzerine muz dilimleriyle, çikolatalı soslarınızda kullanabilirsiniz. İçine kattığınız şeyin tadına tat katıyor.

Diğer ezmelerde olduğu gibi burada da kuruyemişin kendisi dışında bir malzeme kullanmıyoruz.

Badem, kaju, ayçiçeği gibi türlü kuruyemişler kullanarak yaptığım ezmeleri bazen sadece çiğ yemişler, bazense yarı çiğ-yarı kavrulmuş karışımlar kullanarak yapıyorum. Fındık ezmesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kavrulmuş fındık ezmesi ve çiğ fındık ezmesi arasında bizce çok büyük bir lezzet farkı var. O nedenle tamamını kavrulmuş fındıklardan yapmayı tercih ediyorum. Yine de son karar sizin.

Malzemeler:
500 g hafif kavrulmuş, kabukları soyulmuş fındık

Yapılışı:

  • Fındıkları robota alıp karıştırın. Ara ara durdurup spatula ile gerektikçe duvarlara yapışan ezmeyi ortada toplayın. Robot ve badem karışımı ısındıkça durdurup buzdolabında ya da hava soğuksa balkonda soğumaya bırakın. Soğuyunca işleme tekrar başlayın. Bu şekilde fındık ezmeniz istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
(Thermomix sahipleri => Fındıkları hazneye koyun. 1 dakika 7 Hız öğütün. Spatula ile ortada toplayın. Hızı yavaş yavaş arttırarak 1 dakika 7 Hız öğütün. Spatula ile gerektikçe ortada toplayın. Isı 50°C'ye erişince durdurup, sığıyorsa buzdolabında ya da hava soğuksa balkonda hazneyi soğumaya bırakın. Soğuyunca işleme tekrar başlayın. Bu şekilde, badem ezmeniz istediğiniz kıvama gelene kadar devam edin.)
Thermomix ile Fındık Ezmesi
Thermomix ile Fındık Ezmesi
Thermomix ile Fındık Ezmesi
  •  Fındık ezmenizi kapaklı cam bir kavanoza aktarıp buzdolabında saklayın.
Fındık Ezmesi

Afiyet olsun.

Fındık Ezmesi

No comments:

Post a Comment