PER ITALIANO
Bugün sadece iki malzeme ile leziz ve sağlıklı bir puding hazırlayacağız. Bu harika tarifle çok sevgili arkadaşımız Andrea sayesinde tanıştım ve yazıma ona teşekkür ederek başlamadan olmaz. Grazie Andrea!
İtalya'nın Monte San Vito şehrinde yaşıyorum ve bizim buralar Cennet Hurması bakımından bir tam cennet! Bahçelerde, yollarda artık mevsim gereği tüm yapraklarını dökmüş ama meyvelerle dolup taşan pek çok cennet hurması ağacına rastlayabilirsiniz.
Ağacı olan dostlarımız bize çok sayıda hurma hediye edince puding yapmaya karar verdim. Hazır hala marketlerde bulunabiliyor iken tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Tarif için tüm ihtiyacımız olan OLGUN cennet hurması ve şeker ilavesiz bitter kakao tozu. Büyük harflerle yazmış olmamdan anlayacağınız gibi hurmalarınızın olgun olması pudinginizin lezzeti ve kıvamı açısından buradaki en mühim püf noktasını oluşturuyor, zira olgunlaşmış ve olgunlaşmamış meyve arasındaki fark hem tadı açısından hem de yapısal olarak çok farklı!
Olgun hurmalar daha koyu renkli, daha tatlı ve jelimsi bir yapıya sahipken, olgunlaşmamış olanların buruk bir tadı ve daha sert bir yapıları oluyor.
Aşağıdaki fotoğrafta renk farkından sol taraftakilerin olgun, sağ taraftakilerin ise henüz tam olgunlaşmamış olduklarını görebilirsiniz.
Eğer hurmalarınız yeterince olgun değillerse iyice yumuşayana kadar olgunlaşmaya bırakabilirsiniz. Hurmaya dokunduğunuzda içinin adeta püremsi neredeyse cıvık bir kıvamda olduğu hissi vermeli.
Hurmalarınızın daha hızlı olgunlaşmasını istiyorsanız şu yöntemden faydalanabilirsiniz: Hurmalarınızı sap kısmı aşağı gelecek şekilde düzgünce bir tabağa koyun. Aralarına 2 - 3 elma yerleştirin. Bir poşete koyup ağzını bağladıktan sonra karanlık bir yerde, örneğin mutfak dolabında meyveler olgunlaşana kadar bekletin.
Aşağıda olgunlaşmış ve olgunlaşmamış meyveler arasındaki farkı belirgin bir şekilde görmek mümkün.
Andrea'nın bana verdiği ölçü 1 cennet hurması için 1 tatlı kaşığı kakao tozu.
Ben 7 hurma ile yaptım ve tam ölçü şöyle oldu...
Malzemeler:
7 adet OLGUN Cennet Hurması ==> 1.150 g
7 tatlı kaşığı şeker ilavesiz organik bitter kakao tozu ==> 50 g
Yapılışı:
- Cennet hurmalarını yıkayın, kabuklarını nazikçe soyun.
- Hurmaları ve kakao tozunu mutfak robotuna koyup iyice püre haline gelene kadar karıştırın.
( Thermomix sahipleri => Hızı yavaş yavaş arttırarak 40 saniye 10 Hız pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.)
- Hazırladığınız karışımı servis kaplarına alın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
- En fazla 2 gün içerisinde tüketin.
Afiyet olsun...
bu çok güzel bir tarif👍ilk fırsatta deneyecegim ve sonucu paylaşırım yine buradan
ReplyDeleteGeç bir yanıt olacak ama umarım beğenmişsinizdir
Delete