PER ITALIANO
Bugün sizlerle çok severek yaptığımız çikolatalı chia puding tarifini paylaşmak istiyorum.
Tatlandırıcı olarak rafine şeker yerine hurma kullanarak yaptığımız bu tarif oldukça besleyici, sağlıklı ve bir o kadar leziz bir tatlı seçeneği sunuyor bizlere. Çikolatalı chia puding, lif ve manganez açısından yüksek olmasının yanısıra porsiyon başına 8 gr protein içeriyor.
Bugün yaptığım gibi 4 kişilik hazırlandığında porsiyonlar bol ve doyurucu.
Servis bardağını küçülterek, örneğin shot bardaklarında, daha küçük porsiyonlar halinde hazırlarsanız ev partileriniz için de hoş ve hafif bir tatlı seçeneği olabilir.
Malzemeler:
Puding:
400 gr şeker ilavesiz organik soya sütü
70 gr chia tohumu
120 gr çekirdeği çıkartılmış hurma
30 gr kakao
1/2 çay kaşığı tarçın
1/8 çay kaşığı tuz
1 vanilya çubuğu içi veya 1 çay çaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
2 muz
1 - 2 yemek kaşığı en az % 70 kakao oranlı bitter çikolata kırığı
Yapılışı:
- Hurmalarınız sertse, yumuşayana kadar ılık suda bekletin.
- Yumuşayan hurmalarla beraber bütün puding malzemelerini mutfak robotuna koyup pürüzsüz hale gelene kadar yüksek devirde karıştırın.
( Thermomix sahipleri => Hızı yavaş yavaş arttırarak 10 Hızda pürüzsüz hale gelene kadar 40 saniye karıştırın. Gerekirse süreyi uzatın. )
- Servis yapacağınız kap ya da bardaklara doldurun.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Muz dilimleri ve çikolata kırığı ile süsledikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Chia önceden süt ile bekletilmeyecek mi??
ReplyDeleteGeç oldu cevap ama hayır önceden bekletmeye gerek yok Sevdacım.
Delete