19/12/2019

Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı

İsmi uzun ama yapması kolay bir tarifim var bugün. Hazır mevsimiyken bol bol hazırlayabileceğiniz, artanını dondurabileceğiniz Kış Kabağı Sosuyla yaptığım örnek tariflerden biri.

Bu sostan yola çıkarak hazırladığım her yemeğin birbirinden farklı olduğunu söyleyebilirim. O gün elimde olan malzeme neyse onu kullanıyorum. Bu tarifi yaptığım gün bir tanıdığımızın bahçesinden bizim için toplayıp getirdiği tazecik brokoli yaprakları vardı elimde. Makarna olarak da protein yönünden zengin kırmızı mercimek makarnası kullandım.

Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı Tarifi

Malzemeler (2 kişi için):
120 gr mercimek makarnası
Küçük doğranmış brokoli yaprakları
2 adet fırında pişmiş içi kenarlardan pay bırakarak oyulmuş yarım yeşil kış kabağı
Kış Kabağı Sosu
Bitkisel Süt (sadece gerek olursa)

Yapılışı:

  • Makarnayı haşlamak için tencereye su koyun. Doğradığınız brokoli yapraklarını da içine atıp kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca içine arzu ederseniz çok az tuz ve makarnaları ekleyip makarnalar pişene kadar haşladıktan sonra süzün.
Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı Tarifi

  • Haşladığınız makarna ve yaprakları kış kabağı sosuyla karıştırarak iç harcını hazırlayın. (Sadece gerek görürseniz biraz bitkisel süt ekleyip kıvamını ayarlayın)
Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı Tarifi

  • Harcı nazikçe kabaklara doldurun. 
Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı

  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar 35 dakika pişirin.
  • Fırından alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı


Afiyet olsun...

Fırında Brokoli Yapraklı ve Mercimek Makarnalı Yeşil Kış Kabağı

No comments:

Post a Comment